جراحی زیبایی دو فک – ویدئو
مهر ۴, ۱۴۰۱جراحی فک – جراحی همزمان دو فک
مهر ۴, ۱۴۰۱جراحی زیبایی دو فک – ویدئو
مهر ۴, ۱۴۰۱جراحی فک – جراحی همزمان دو فک
مهر ۴, ۱۴۰۱انحراف تیغه بینی چیست؟
یا انحراف تیغه بینی یا انحراف بینی با توجه به شیوع خیلی زیاد در میان مردم و به دلیل اینکه تأثیرات بسیار زیادی بر نحوه زندگی و سلامت افراد میگذارد، بحث حائز اهمیت و مهمی به شمار میآید.
وقتی در مورد انحراف بینی صحبت میکنیم، اولین مسألهای که به ذهن ما خطور میکند گرفتگی بینی میباشد که این مسأله تا حدود بسیار زیادی درست میباشد.
اگرچه مهمترین مسأله در انحراف بینی گرفتگی بینی میباشد ولیکن باید مد نظر داشته باشیم که انحراف تیغه بینی ممکن است باعث ایجاد مسایل دیگری از جمله سردرد و عفونت سینوسها گردد. در عین حال ممکن است که کسی انحراف بینی داشته باشد ولی با مشکل خاصی هم روبهرو نباشد.
انحراف بینی در اکثر افراد دیده میشود. با این حال نمیتوان اظهار کرد که تمامی این موارد از اهمیت کلینیکی بر خوردار هستند واگر کسی دچار انحراف تیغه بینی باشد الزاما باید تحت مراقبت و درمان قرار بگیرد.
دکتر حمیدرضا فلاحی
متخصص جراحی فک و زیبایی صورت ، ایمپلنت دندان
ساختار اصلی تیغه بینی چگونه است؟
پیش از هر چیز جهت آشنایی با این بیماری لازم است تا با ساختار تیغه بینی آشنا شویم. تیغه بینی تیغهای است بسیار نازک که در قسمتهای مختلف ضخامت آن بین ۱ تا ۲ میلیمتر میباشد که دو حفره بینی را از هم جدا میکند و قاعدتا باید دقیقا در حد وسط بینی قرار بگیرد ولی همانطور که ذکر آن به میان آمد انحراف جزیی آن به طرفین الزاما با مشکل خاصی همراه نخواهد بود.
تیغه بینی از لحاظ ساختمانی دارای دو قسمت می باشد، یکی قسمت جلویی که ساختاری غضروفی دارد و دیگری قسمت پشتی و بالایی که از استخوان تشکیل شده است. غضروف بافتی است نیمه سخت که از قوام و پایداری خوبی برخوردار میباشد و دارای حالتی ایستایی میباشد اما در مقایسه با استخوان به مراتب نرمتر و انعطاف پذیرتر میباشد و به راحتی قابل بریده شدن است.
یکی از مهمترین دلایلی که قسمت جلویی و پایینی بینی از غضروف تشکیل شده این است که حالت ارتجاعی داشته باشد و بینی بتواند به طرفین حرکت بکند و خداوند این قسمت از بینی را اینگونه خلق کرده که بینی صرفا یک عضو کاملا ثابت نباشد و بتواند به طرفین حرکت مختصری داشته باشد.
از دیگر دلایل غضروفی بودن قسمت پایین بینی این است که چون این قسمت بیشتر در معرض ضربه قرار دارد در صورت وارد آمدن ضربه به این قسمت دچار شکستگی نشود. این در حالی است که قسمت استخوانی که سختتر میباشد در صورت وارد شدن ضربه شکنندهتر است.